Ini Cerita Saya

My photo
Selangor, Malaysia
Simple:Talkative:Love my Si Putih much:Nerdy:Eat like monster:Good driver ever:Eldest in a family:Mummy's and Daddy's sweet daughter:What else??? Mr Gajah's EHEMMMMM.

Friday, January 21, 2011

Tragedy.....(pt 1)

This is what had happened actually...
http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2011&dt=0120&pub=Utusan_Malaysia&sec=Terkini&pg=bt_24.htm - Utusan Melayu

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Dihempapbatubesar/Article/index_html - Harian Metro


20/01/2011-Thursday

Aku and kawan2 Puncak dengan excitednya bertolak around 3am dr Shah Alam untuk ke Broga Hills. Sampai kt Broga hills around 5am and tuggu 6am untuk naik. Then sampai puncak Broga ti around 7am and memang ramai org time tu. Cuti Thaipusam kan.


So, all the incident happened time all of us nak balik. Around 8am tu kami start turun and sampai kat 1st hills tu kan jalan berbatu-batu so terpaksa la turun secara menggelongsor. It happened so sudden. Ezzad yang ada kat belakang pun x sempat warning sebab x sangka ada batu sebesar kepala manusia dewasa tergolek dari arah atas. kalau dah kat lereng bukit tu mesti la lajukan and batu tu attack pinggang aku.


So lepas tu kaki aku terus x function and kawan-kawan aku tolong aku jalan ke tepi and Adam tolong call JPA3, ambulans and 999. 10.30 semua bantuan sampai. JPA3, polis, ambulans and bomba datang untuk tolong aku. Alhamdulillah around 11am aku dah ada dlm ambulans untuk ke Hospital Kajang.


Actually i got history about my lumbar then the rock attack my back and my lumbar problems come again. So, i hope i can be like before. I dont want to burden anyone again. Sorry to everyone and thanks to those who are helping me at Broga, Hospital and home. Thanks a lot.



*all my friends that join the activity.

13 comments:

Zara Amani said...

get well soon babe!

SINGALAUTMETRO said...

ALHAMDULILLAH...Allah sentiasa memelihara hambaNya. Ingatlah Dia dan semoga kembali pulih sedia kala.

NURUL NAZIRA said...

uitm segamat yeah ? i was there too :D
luckily u're safe

shahimi said...

bnyk kn berehat k supaye cepat sembuh

Zulfiqar said...

hai hanani,
i zulfiqar, salah sorang yang naik ke bukit broga semalam(20Januari2011), dengar byk versi pasal insiden nih.

salah satunya, "mangsa telah meninggal pagi tadi.."

rupanya berita tuh x betui, luckily tergerak hati nak cari pasal u. syukur ALHAMDULILLAH u selamat.

speed recovery ok ;p

puteribonda said...

beb... sorry for what just happen... Allah nak bg dugaan besar kat ko... Ape2 pun aku always doakan ko akan pulih sepenuhnya... It so sad when i read this... We always with u...

Hidup Sihat said...

I was there. just wanna wish you recover fast and get well soon.

-fellow brogaian.

Ms Whatever~ said...

thx for the wishes... alhamdulillah sy hidup lg stakat ni.. berita mana la tu terover speed.. anyway.. thx a lot for those who are helps me a lot and concern bout me..

anything i will update here ok..

thx all..

harl_yna said...

take cre and get well soon..

akiss ferrero. said...

mak aih. jauh melencong ya berita. tp takpa. seb baik awk ok. sbb sy pun pernah g broga. mmg agak bahaya. hurm. get well soon!

Ms Whatever~ said...

sy pnh pergi dlu skali.. time tu jalan ok lg..
kali ni x thu nape cm dh teruk..

cikbedahlaser said...

owhhh.. now i know...
hanani ke mangsa tu... sorry x taw...
luckily tak terukkan?
get well soon...
hope after this broga akn dipermudahkan... sbb ramai org naik.. n jln pasti akan licin...

serik ke nk naik broga lepas nih? ke nk naik bukit lg tgi plak? heheheh
get well soon...

Ms Whatever~ said...

eh.. x pe la cikbedah..
tu la.. tp x best la asyik baring jek..
bila la nk sembuh spt sediakala..

haa.. tu yg diplan.. tp parents dh x bg.. kwn2 semua pn x bg.. bukan naik bukit je x ley, futsal ke paintball ke.. aduhai..semua x ley kak..