Ini Cerita Saya

My photo
Selangor, Malaysia
Simple:Talkative:Love my Si Putih much:Nerdy:Eat like monster:Good driver ever:Eldest in a family:Mummy's and Daddy's sweet daughter:What else??? Mr Gajah's EHEMMMMM.

Saturday, January 22, 2011

Tragedy... (Pt 2)

Sambungan dari kemalangan semalam...

Selepas turun dari Broga Hills tu, ambulans dengan pantasnya membawa aku ke Hospital Kajang. Tetapi my friend that followed me at that time, Dana, had told them untuk bawa aku ke KPJ Kajang sebab aku dah ada record kat sana. So it become more easier la kan? Tapi ambulans terus bawa ke Hospital Kajang and pihak hospital terus buat full x-ray kat aku dari kepala and tulang belakang untuk pastikan tiada apa2 yang serius berlaku.

So, like what i said before, aku memang ada problem ngn Lumbar (L4 and L5), and the result from the x-ray pun sama la. Problem yang sama and sepatutnya doktor tahan aku kat situ but my dad minta permission untuk bawa ke KPJ. So it is our own risk la untuk bawa aku ke KPJ sebab Hospital Kajang kata tiada ambulans yang available at that time.

Sampai di KPJ, doktor yang incharge aku dulu x ada dh. So pihak KPJ kust buat x-ray once again sebab Hospital Kajang x bagi bawa balik x-ray yang di buat di hospital mereka. So the result is still the same. Actually, 2 years ago pun camni. View dr x-ray dari Hospital Segamat, Mersing sampai la Kajang, memang x nampak apa2. Tapi buat je MRI, baru la nampak apa masalah sebenar.

So, the next day which is Friday, my dad and I pergi la jumpa doktor yang incharge, Dr Mazlan and he said aku x boleh buat MRI lagi sebab baru lepas x-ray takut problem dengan kaki nanti. Doktor suruh rest for a week dulu untuk tengok perkembangan nanti sama ada makin pulih atau tak. Next Friday baru g KPJ semula untuk 2nd appointment untuk tengok apa2 perubahan.

I hope nothing bad happened to me. Just berdoa and tawakal kepada Allah untuk elak apa2 buruk berlaku. Aku tak nak susahkan org sekeliling aku and plus x nak stop apa yang aku baru start buat sekarang. Im happy with my life before all of this happened. Please give me a strength...

9 comments:

puteribonda said...

Semoga Allah mberi kau kekuatan nanie... Ko kene kuat... Kitorg as fren sll support ko....

julia julie said...

i hope that`s nothing serious happen with u dear~ mam ubt on tyme k.. be strong, and i know u`r a strong person dear~ :) take care taw

Ms Whatever~ said...

thx ada dtg td.. insyallah..
aku kuat kalau kwn2 aku kuat gak.. ;)

Zara Amani said...

be strong babe. :)

Ms Whatever~ said...

insyallah.. i'll try..

cikbedahlaser said...

dear.. pinjam gambar satu yer... klu tak leh.. nanti sy pulangkan balik..
sila cek esok punye entry... :)
tenkiu... get well soon...

atty's said...

adik..kty baru tau citer sebenar..

kty kasi link blog ni ye..nak letak kat blog kty .utk pembaca lain tau kisah sebnarnya

semoga adik cepat sembuh .amin

Queen said...

semoga cepat sembuh!..

dan semoga tragedy ni jadi pengajaran buat semua..kadang2 kita behati2..org lain tidak..dan ianya mengundang bahaya buat semua.. =)

Ms Whatever~ said...

cikbedah: amik je cikbedah.. thx for ur cncern k..
atty: ok kak.. thx taw..
queen:insyallah.. tu la.. smg org lain thu gak kan..