Ini Cerita Saya

My photo
Selangor, Malaysia
Simple:Talkative:Love my Si Putih much:Nerdy:Eat like monster:Good driver ever:Eldest in a family:Mummy's and Daddy's sweet daughter:What else??? Mr Gajah's EHEMMMMM.

Sunday, November 18, 2012

Lelaki dan Weekend


Lelaki owh lelaki
Tak susah nak faham mereka
Mereka tak secomplicated perempuan

Salam. Hye!

Tiba-tiba nak post pasal lelaki dan weekend. Kenapa? Sebab aku rasa perempuan kena faham. If not, perempuan akan rasa tak dihargai la tak disayangi la and tak macam-macam la. Padahal mereka bukan buat benda tak elok ke apa. (Backup lelaki pula aku ni. haha)

So, here a few things yang aku realize about them. Kalau tak percaya, perhatikan la BF or kawan lelaki anda semua. :)
  1. Weekend adalah hari mereka melepak dengan kawan-kawan. Kalau rasa terabai, itu perkara biasa.
  2. Kebiasaanya, weekend juga hari mereka bersukan. Badminton la futsal la. So, perempuan jangan merungut ok!
  3. Musim EPL. Kaum lelaki akan sibuk dengan bola. Mereka akan fokus dengan game either kat rumah or kat mamak. Jangan marah ye perempuan.
  4. Tidur sampai tengahhari. Nama pun tak kerja.
  5. Keluar and balik lewat malam. Biar je. Mereka bukan perempuan.
Jadi perempuan tak payah nak control lelaki sangat. Senang cerita, kalau kita nak lelaki tu layan kita macam mana yang kita nak, kita kena layan mereka dengan yang macam kita nak. Understood? 

P/s: Hey. This is what I saw about u. Senyap tak bermakna tak perhati. Don't worry. Tak ada marah ke apa. Kita sama-sama busy. Untunglah kita jauh. hehe


2 comments:

Mat Som said...

MIS

Kalau dah bersuami besok ...
Mis kena layan BELIAU itu macam baby
Baru dia tak lari

Ingat pesan otai ni Mis

Ms Whatever~ said...

Ok Otai! hehehe

:)